Welkom


Welkom bij bioboerderij Goedinge!

 

Goedinge is een bioboerderij gelegen in Zuid-West Gent. In het voorjaar van 2018 verscheen er op de Goedingekouter in Afsnee een heuse groentenakker! Een verborgen pareltje in de schaduw van Gent op fietsafstand van Gent Sint Pieters.

 

De Goedinge werkt volgens de principes van Community Shared Agriculture (CSA): je koopt aan het begin van het seizoen een oogstaandeel, en je kan vervolgens een gans jaar groenten komen oogsten of een pakket komen afhalen. Het CSA-model is een voorbeeld van deeleconomie. We denken samen na met de gemeenschap hoe we landbouw kunnen inzetten voor onze voeding. 


Ook in de stad kan je onze producten vinden. Fossielvrij worden onze groenten per fietskar of per boot tot bij onze eters gebracht. Ook de horeca en winkels worden beleverd.  Alles vers van de akker, gezond en met een minimale voetafdruk!


Via de samenwerking met De Moester vzw bieden we tewerkstelling aan mensen met een psychische of maatschappelijke kwetsbaarheid.

Pakketten (nog plaatsen vrij)


De oogstaandelen voor 'zelfoogst groenten' zijn volzet voor dit jaar.

Voor pakketten zijn er nog wel plaatsen vrij! Begin april starten we weer met de pakketten te oogsten. Heb je interesse klik hier

Indian summer abonnement Veldboeket


Wens je graag nog deel uit te maken van de bloemengemeenschap? Dat kan. Instappen vanaf augustus kost 168 euro. Meer info via het tabblad 'bloemen'. Stuur een mailtje naar  veldboeket@goedinge.be