Bloemen

Bloemenplukbon


Verras iemand met een bloemenplukbon. Tijdens de zomermaanden kan je even onthaasten op het bloemenveld en zelf een eigen veldboeket samenstellen. Een bloemenplukbon kost €30 en kan op de boerderij afgehaald of opgestuurd worden. Stuur een mailtje naar veldboeket@goedinge.be

Zelf je eigen veldboeket plukken ... 


Het plukken gebeurt via een plukabonnement, gebaseerd op het CSA-principe. Je betaalt dus op voorhand de veldboeketten die je van de lente tot de herfst zelf kan oogsten. 


Met een oogstaandeel van 'Veldboeket' ben je lid van onze bloemenpluktuin en kan je een heel bloemenseizoen verse boeketjes in huis hebben. Ook een verscheidenheid aan droogbloemen kleuren het assortiment. Zo kan je in de winter alsnog genieten. Het oogstseizoen loopt van de lente  (maart - april) tot en met de eerste vorst (eind oktober - november). 


 ... Of liever een boeket afhalen aan de boerderijMet een bloemenabonnement kan je tijdens de zomer en de herfst zelf je boeket afhalen op de boerderij op een vaste avond in de week. Hoe werkt de zelfpluk? 


  • Bij het begin van het bloemenseizoen word je uitgenodigd op het veld voor een kennismakingsmoment met rondleiding en de nodige uitleg.
  • Van zodra je het plukabonnement betaald hebt, kun je beginnen met plukken.
  • Je wordt op de hoogte gehouden per mail wanneer er iets nieuws te plukken valt.
  • Oogstbare bloemen worden op het veld aangeduid met vlaggetjes.Een greep uit ons assortiment


In de lente komen de eerste voorjaarsbloemen piepen. Een diversiteit aan narcissen en tulpen kondigen zo de lente aan. In de zomer bloeien de zonnebloemen, fleurige zinnia's, kleurrijke leeuwenbekjes, goudstrobloemen, bonte ganzebloemen, ranke berenoren, cosmos in snoepkleurtjes, korenbloemen en juffertjes in't groen, goudsbloemen, zomerasters, dahlia's, en ga zo maar door. De bloemen worden zelf opgekweekt uit zorgvuldig geselecteerd bloemenzaad. Elk zaaadje gaat door de boerin haar handen en de plantjes krijgen een plekje op het bloemenveld volgens het teeltplan. 


bloemen op jouw feesttafel? 


Wens je graag eenmalig bloemen om je eettafel te versieren en zo je feest van kleur te voorzien? Dat kan! Een bloemenemmer bevat 60 stengels die met zorg geoogst worden door de bloemenboerin. Thuis kan je dan zelf aan de slag met al dat moois. Een bloemenemmer kost 55 euro. Voor meer info: veldboeket@goedinge.be